[BLOG] Neka 2022. bude tvoja godina!

Godina 2022.

[BLOG] Neka 2022. bude tvoja godina!

Nova Godina je pred vratima i sigurno i ti razmišljaš o godini koja je iza tebe, što ti se lijepo dogodilo, a što loše, analiziraš što je moglo biti bolje. Možda žališ za propuštenim prilikama pa samim time sebi daješ obećanja i donosiš odluke kako ćeš provesti godinu koja je pred tobom.

Pri donošenju novogodišnjih odluka, često smo najviše fokusirani na vježbanje i prehranu, zato nas svi brendovi odmah bombardiraju s reklamama svoje fitness opreme. Mi ti želimo reći da se fokusiraš na ono s čime nisi bio zadovoljan u protekloj godini i pokušaš u novoj godini donijeti odluku koja će zaista biti važna tebi i tvome životu, tvojim prijateljima ili obitelji.

Budi svjestan sebe, svojih mana, ali i svojih mogućnosti. Ne srami se priznati kako si u prošloj godini nešto loše odradio, a ako te to tišti, pokušaj u novoj godini to promijeniti. Tvoje odluke ne moraju biti od životne važnosti, ne moraju (ali mogu :D) biti tvoja prekretnica života. Pokušaj krenuti s malim odlukama, a koje će imati veliki rezultat. Npr. svjestan si toga da baš previše vremena provodiš u svojoj sobi, scrollajući po mobitelu ili igrajući igrice za “kompom” i da zbog toga ne provodiš dovoljno vremena sa svojom obitelji. Već 1.1. umjesto 3 sata vremena provedenih za mobitelom ili “kompom”, sjedi sat i pol sa svojim roditeljima, braćom i sestrama. Roditelji će biti iznimno sretni zbog toga, jer sigurno žele provoditi vrijeme sa svojom djecom. Isto tako, ako tvoja braća ili sestre također provode puno vremena za mobitelom ili “kompom”, probajte donijeti zajedničku odluku kako biste se svi skupa mogli više družiti s roditeljima.

U svojim novogodišnjim odlukama moraš biti realan i odlučiti nešto što ćeš zaista moći realizirati. Ako ti je novogodišnja odluka odlazak na neko putovanje za koje si svjestan da nemaš novac ili ćeš ga teško skupiti, nemoj ostati razočaran ako se to ne ostvari, jer ćeš se za to morati puno potruditi kako bi uspio zaista i otputovati. Ako ti trud i odricanje zbog neke novogodišnje odluke stvara stres i nervozu, je li onda ta odluka uopće i bila ispravna?

Zato se bolje usmjeri nečemu što je u skladu s tvojim mogućnostima. Neka tvoja novogodišnja odluka možda bude polaganje svih kolegija putem kolokvija, čitanje više knjiga, a manje vremena za mobitelom, pisanje svih zadaća na Edukosovim instrukcijama, polaganje državne mature s odličnim ocjenama, otići na izlet s prijateljima ili nešto potpuno drugo, što će tebi ovu Novu 2022. godinu učiniti godinom za pamćenje. 🙂

Od cijelog EDukOS tima želimo ti sretnu i uspješnu Novu godinu!


Izvor fotografije: unsplash.com

Autor: Valentina Đukić