INTERVJU S DIJANOM MIŠEVIĆ

Dijana Mišević 2

INTERVJU S DIJANOM MIŠEVIĆ

Dijana, reci nam nešto o sebi, tko je Djijana Mišević, čime se bavi, kakvi su ti interesi i preokupacije?

Zovem se Dijana Mišević, imam 31. godinu, živim u Tenji. Završila sam jezičnu gimnaziju (II. gimnazija), nakon koje sam studirala engleski i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Trenutno se bavim pisanjem godišnjih planova i programa jer radim na dvije osnovne škole. Također sam stalni sudski tumač za engleski i njemački jezik na Županijskom sudu u Osijeku.

Inače svo slobodno vrijeme provodim s kćerkicom Magdalenom i suprugom, a kad stignem odletim malo do teretane ili pogledam neki dobar film. Jako volim spremati kuću i obavljati sve kućanske poslove jer me to opušta, a nađe se tu vremena i za pokoju kavicu i trač partiju s kolegicama J Najviše se veslim vikendu i izletima 🙂

 

Kako je započela tvoja ljubav za engleski i njemački jezik?

Već sam u šestom razredu znala da ću jednoga dana kada odrastem biti učiteljica engleskog i njemačkog jezika. U osnovnoj, ali osobito u srednjoj školi sam imala jako dobru učiteljicu engleskog jezika, koja mi je usadila ljubav prema jeziku i naučila me kako učiti jezik s razumijevanjem. U osnovnoj školi nisam učila njemački jezik, nego tek u srednjoj. Također sam imala izvrsnu nastavnicu zbog koje sam ga zavoljela. Kako bih usavršila govor, provela sam nekoliko mjeseci u Njemačkoj za vrijeme faxa. Gledajući sve one silne španjolske serije, od Esmeralde, Marisol i sl., vrlo dobro razumijem španjolski, malo ga i pričam i čitam, ali pisanje mi je slaba karika. Namjeravam jednom upisati tečaj španjolskog pa da i njega savladam, barem osnove ako ništa više.

Volim podučavati i mlađe i starije, no ipak najviše volim raditi s djecom. Ima ih svakakvih, no uz njih se uvijek osjećam mlado J

 

Možeš li nam reći kako si čula za Edukos centar, kakva su bila tvoja razmišljanja prilikom dolaska u Edukos?

 Za Edukos sam „čula“ preko fejsa, a uskočila sam u ekipu kada je trebao netko za održavanje tečaja njemačkog jezika. S obzirom da mi je Kristijan susjed, bilo mi je jako drago kada me pitao da se pridružim timu, i nekako sam uspjela ugurati to sve u relativno gust raspored. Budući da sam i ranije radila u školama stranih jezika u Vinkovcima i Osijeku, sam tečaj mi nije bio problem, a povrh svega su polaznici bili divni. Još uvijek se čujemo u našoj grupi na Viber-u, što mi je izrazito drago. Vidjela sam da je ostatak ekipe jako marljiv i da mnogi postižu izvrsne rezultate na državnoj maturi, zajedno s njihovim polaznicima, pa mi nije bilo druge nego držati korak s njima 🙂

 

Nakon nekoliko mjeseci iskustva u Edukosu, možeš li nam reći kakvi su tvoji dojmovi, ispunjavamo li tvoja očekivanja, kakva je ekipa?

Moja iskustva u Edukosu su pozitivna, sviđa mi se obiteljska atmosfera koja vlada, a i rezultati koji govore sami za sebe. Nadam se da ću još neko vrijeme provesti s vama, te prenijeti svoje znanje na mnoge polaznike.

 

Što te ispunjava u poslu instruktora engleskog i njemačkog jezika?

Ispunjava me prenošenje znanja i motivirani polaznici koji nisu došli samo kako bi dobili diplomu i pobjegli van, očekivajući da će to „riješiti“ bez muke, nego oni koji su željni znanja i spremni za rad u bilo kakvim prilikama. Drago mi je što po završetku tečaja naše prijateljstvo ne završava.  Također mi je drago što tijekom nastave uspijemo odvojiti i trenutke za pričanje viceva i opuštanje koje nam svima bude prijeko potrebno nakon stalnog slušanja tog „hladnog“ njemačkog 🙂 (opis je to jedne polaznice).

 

Za kraj, poruči nam nešto u duhu engleske mudrosti

Moj životni motto: Always think positive 🙂