INTERVJU S MARIJOM MALOČOM

Marija Maloča

INTERVJU S MARIJOM MALOČOM

Marija, reci nam nešto o sebi! Tko je Marija Maloča, čime se bavi, kakvi su joj interesi i preokupacije?

Ja sam Marija Maloča, 28-godišnjakinja, inače iz Đakova, a već godinama u Osijeku. U Osijek sam došla studirati psihologiju na Filozofskom fakultetu, a ovdje sam ju i završila. Dok sam studirala, u Osijeku sam upoznala i muža pa sam se ovdje i udala 😀 Moj Luka i ja imamo kćer Ignaciju tako da mogu reći da mi je ona najveća preokupacija. Osim toga, nakon završetka fakulteta upisala sam još i studij logoterapije u Zagrebu te se nadam da ću jednoga dana raditi i kao psihoterapeut. U slobodno vrijeme moj suprug i ja bavimo se dizajnom, izradom i prodajom ruksaka od kukuruzovine pa mi je i to na neki način zabava i preokupacija.

 

Kako je započela tvoja ljubav prema psihologiji?

Moja ljubav prema psihologiji započela je kada sam ju počela učiti za maturu 😀 Baš zato se i nadam da moji polaznici tijekom priprema u EDukOS-u razvijaju jednaku ljubav prema psihologiji, pogotovo ako im je nitko dosada nije usadio. Psihologija je predivna znanost, prije svega humana, ali i jako zanimljiva. Zapravo, što više učim o psihologiji, to mi je privlačnija.

 

Možeš li nam reći kako si čula za EDukOS centar? Kakva su bila tvoja razmišljanja prilikom dolaska u EDukOS, pogotovo na mjesto asistenta na kojem sada radiš?

Dok sam studirala, svaki sam dan prolazila pored EDukOS-a na putu iz doma prema faksu i uvijek sam se pitala zašto hrpa studenata stoji ispred te zgrade, tu mora da se nešto posebno događa 😀 Nisam mogla ni zamisliti da ću jednoga dana i ja biti dio EDukOS priče! Kasnije sam saznala više o EDukOS-u preko Antuna i Kikija kada sam se počela družiti s njima i moram priznati da me priča o osnutku i razvoju te tvrtke oduvijek fascinirala te mi davala vjeru da se radom i trudom stvarno sve može postići.

 

Nakon nekoliko mjeseci iskustva u EDukOS-u možeš li nam reći kakvi su tvoji dojmovi, ispunjavamo li tvoja očekivanja? Kakva je ekipa?

U EDukOS-u sam prisutna već neko vrijeme i oduvijek mi se najviše sviđala ugodna i prijateljska atsmofera koja ovdje vlada među svima zaposlenima, ali i jedan strog stav koji postoji prema polaznicima, a sve u svrhu ostvarenja njihovih najboljih rezultata. Sada, kada radim na mjestu asistenta, svakodnevno susrećem predavače i ostale koji rade u EDukOS-u i moram priznati da je stvarno ugodno kada sa svima možeš lijepo popričati, kada se raduješ što ideš na posao i što nemaš grč u želucu kao mnogi drugi kada idu raditi.

 

Što te ispunjava u poslu predavača psihologije, ali i u poslu asistenta?

U poslu predavača psihologije najviše me ispunjava sami rad s polaznicima – kada vidim na njima da im je predavanje zanimljivo, da se angažiraju, da postavljaju pitanja, da traže dodatna pojašnjenja. Mislim da je to nešto što svaki predavač teži postići – interakcija i zanimanje kod polaznika. U poslu me asistenta pak ispunjava rad s ljudima „izvana“. Kada netko dođe prvi puta u EDukOS, ja sam prva na koju nailaze i uvijek se potrudim ostaviti dobar prvi dojam, porazgovarati s njima, zainteresirati ih za sve što u EDukOS-u radimo. Taj je dio posla izazovan, ali i zanimljiv.

 

Za kraj, poruči nam neku psihološku mudrost!

Svakog se časa mora čovjek odlučivati – na dobro ili na zlo: i to će biti spomenik njegove egzistencije.“ Viktor Frankl