Iskustvo rada u EDukOSu – Nikolina Milinčević

Nikolina Milinčević

Iskustvo rada u EDukOSu – Nikolina Milinčević

Pozdrav svima! Ja sam Nikolina i radila sam u Edukosu kao instruktorica matematike, a najviše sam se usredotočila na individualne instrukcije za osnovnu i srednju školu.

U Edukosu sam radila od travnja 2018., a tada sam bila studentica završne godine matematike. Edukos mi je pružio priliku i ja sam je objeručke prihvatila. Tijekom svojega rada u Edukosu imala sam priliku držati i grupne instrukcije, ali sam se, ipak, najbolje pronašla u instrukcijama s manje učenika, s jednim do tri. Na taj sam se način mogla usredotočiti na rad svakoga od njih i truditi se da svi budu što više usredotočeni te vrijeme posvećeno instrukcijama iskoriste na najbolji način, a to je sudjelujući u nastavi, postavljajući pitanja i rješavajući zadatke uz moju pomoć.

Na sebi i svojim polaznicima opazila sam veće zadovoljstvo nakon što sam naučila kako se prema svakom polazniku treba postaviti na drugačiji način. Neki učenici lako savladavaju zadatke, ali ne shvaćaju njihov smisao; tu sam bila ja kako bih im omogućila da shvate što rješavaju. Nekim je, pak, učenicima bilo teško postaviti zadatak; tu sam bila ja kako bih im postavila pravilno pitanje koje će znati odgovoriti, a onda i sami znati riješiti problem. Svaki je učenik bio poseban, razmišljao je na drugačiji način i pristupao problemu na jedinstven način, a što sam više to shvaćala, to sam bolji instruktor postajala. Definitivno su pomogli i savjeti kolega koji su uvijek bili spremni pomoći.

 

Odlazak iz Edukosa nije bio lagan jer sam tijekom vremena navikla na ljude, na svoje polaznike pa i na njihove roditelje. Bili su jedan lijep dio moje karijere i pomogli su mojem rastu u svim pogledima.

Ovim putem zahvaljujem Edukosu na pruženoj prilici, roditeljima na iskazanom povjerenju i svojim polaznicima na ustrajnosti i poslušnosti. Lijep pozdrav, Nikolina