Otpisani – priča o maturantima Korona generacije

Template za blogove (4)

Otpisani – priča o maturantima Korona generacije

Ovo je istinita priča o OTPISANIMA – maturantima lockdown generacije kojima su drugi rekli da ne mogu položiti višu razinu mature iz Matematike. Međutim, oni su uzeli stvar u svoje ruke i došli do uspjeha. Njihova generacija 2020/21 jest generacija koja je početkom 3.razreda dva mjeseca provela u štrajku nastavnika. Zatim su više od pola drugog polugodišta proveli u lockdownu. Dobar dio četvrtog razreda obilježen im je online nastavom. Sve je to utjecalo negativno na njihovo znanje.

S takvim su znanjem došli na inicijalni ispit uoči priprema za maturu u EDukOS-u. Na njemu su razdvojeni u dvije skupine. Prvu su činili oni koji su imali osnovna predznanja iz Matematike. Drugu su činili oni koji to nisu imali – oni koji su ispit riješili za ocjenu nedovoljan (1). Ovo je film o njima…

U generaciji “Otpisanih” ukupno je 90 maturanata završilo ovaj tečaj i pristupilo maturi. Svih 90 su uspješno položili A razinu Matematike. Čak 79 ih je dobilo ocjenu 3, 4 ili 5. Svaki peti maturant je bio među 25% najboljih rezultata u državi. Dokaz su da rad i trud mogu nadoknaditi propušteno i da ne postoje “otpisani”. Postoje samo oni koji sebe otpisuju.