...
Ana Krpan Vujanović
Profesor hrvatskog jezika

O predavaču

Ana Krpan Vujanović članica je EDukOS tima od 2022. godine.

Diplomirala je 2016. godine hrvatski jezik i književnost i mađarski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

U EDukOS-u drži pripreme za maturu iz Hrvatskog jezika te individualne instrukcije, a u EDukOS gimnaziji radi kao nastavnica Hrvatskog jezika.

Ana je odgovorna, organizirana, snalažljiva i društvena osoba. Uvijek se nastoji prilagoditi potrebama svojih učenika kako bi im predavanja bila zanimljiva i korisna, a prenoseći im tako ljubav prema hrvatskom jeziku i književnosti. Zadovoljstvo učenika i njihov uspjeh ono je što ju dodatno motivira da još više napredujem.

Na njezinim predavanjima uvijek vlada radna atmosfera i potiče se aktivno sudjelovanje svih polaznika. Važno joj je da se polaznici osjećaju ugodno i podržano, što dodatno potiče njihovu motivaciju. Također, smijeh je često prisutan jer doprinosi pozitivnoj energiji i olakšava učenje.

Učenicima želi usaditi nove spoznaje o hrvatskom jeziku, koji podliježe stalnim promjenama i sredstvo je njihove svakodnevne komunikacije te će i u nastavku njihova obrazovanja imati bitnu ulogu, dok spoznajama iz književnosti nastoji uputiti na umjetničku važnost pisane riječi.

U slobodno vrijeme voli se družiti s obitelji i prijateljima, čitati knjige i gledati filmove. Uživa u šetnjama sa svojim psom, a najljepši trenutci su joj oni koje provodi sa svojim sinčićem.