Kreće nova sezona EDukOS Akademije, ovaj put kreirali smo potpuno novi program – predstavljamo EDukOS Business Mindset Academy | Powered by Alpha servis.

Kroz stručne predavače i konkretne primjere imate priliku izravno dobiti znanje iz područja poduzetništva, EU fondova, marketinga novog doba i liderstva kroz četiri modula koji će ukupno trajati 8 sati. Spoj stručne teorije i bogatog praktičnog iskustva svakom polazniku pomoći će reprogramirati mindset te ga pripremiti za izazove koje donosi poduzetništvo.

Prijavite se putem prijavnog obrazca koji se nalazi ovdje ili na kraju ovoga članka.

Tajni sastojci (ne)uspješnog poduzetništva

Sadržaj tema: 

 • Ovaj modul omogućit će temeljno razumijevanje procesa pokretanja poslovanja, shvaćanje pojma poduzetništva i što znači biti poduzetnik te informacije o različitim pravnim oblicima poslovanja kako bi polaznici stekli potrebno znanje za uspješno osnivanje i vođenje vlastitog poslovnog poduhvata. 

 • Poduzetništvo razvija proaktivnost, fleksibilnost, inovativnost i odgovornost pojedinca te spremnost na preuzimanje rizika u donošenju odluka i rješavanju problema. Polaznici će dobiti priliku na konkretnim primjerima proći kroz 10 važnih koraka koji vode do uspješnog poslovnog poduhvata i uživo testirati potencijale poslovne ideje kao i potvrdu važnosti dobrog i kvalitetnog poslovnog plana i investicijskog elaborata.

Najava predavača:

Milan Peterka, univ.spec.oec Voditelj je Centra za poduzetništvo Osijek gdje je zadužen za vođenje, upravljanje, planiranje i financijsko praćenje poslovanja organizacije. Certificirani je stručnjak za provedbu postupaka javne nabave i postupke nabave za subjekte i organizacije koji nisu obveznici javne nabave i evaluator projekata. Posjeduje 12 godina iskustva u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU i nacionalnih i međunarodnih fondova s posebnim naglaskom i iskustvom rada za poduzetnike. Predavač je na edukacijama o razradi, prijavi i provedbi projekata na EU fondove, a svoje predavačke vještine pokazuje i na Ekonomskom fakultetu Osijek u programu cjeloživotnog obrazovanja i Edukacijskom centru Mirakul. Uža područja interesa su mu poduzetništvo i financije te je i predavač na edukacijama “Započnite vlastiti posao” za poduzetnike početnike – Osmislite poduzetničku ideju, pravni oblici poslovanja, izvori financiranja poslovanja, procijenite troškove vlastitog poduzetničkog poduhvata, izračunajte početni kapital i napravite financijske planove.  Autor je i nekoliko radova i priručnika iz područja poduzetničke tematike.

Tihana Marković, dipl.iur zamjenica je voditelja Centra za poduzetništvo i Voditeljica Odjela za EU projekte i međunarodnu suradnju te doktorandica na poslijediplomskom interdisciplinarnom doktorskom studiju Europski studiji pri Doktorskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. U području prijave i provedbe projekata sudjeluje od 2011. godine. Bogato iskustvo u prethodno spomenutom području stekla je prvenstveno radom u Centru za poduzetništvo kroz pripremu projektnih prijedloga te upravljanje i administraciju projekata za potrebe različitih dionika, od neprofitnih organizacija, do privatnog profitnog sektora, ustanova visokoškolskog obrazovanja i brojnih drugih. Trener je i mentor na edukacijama i radionicama Project Cycle Managementa, a kontinuirano usavršavanje potvrđuje i posjedovanje Certifikata u području javne nabave izdanog od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Svjedodžbe WIPO Academy (World Intellectual Property Organization) o uspješno završenom Općem tečaju intelektualnog vlasništva.

EU sredstva: gorki mit ili slatka realnost?

Sadržaj tema:

 • Vođenje kroz projektni labirint: Od potpisa do prve realizacije
 • Projektna ideja kao temelj: Fokusirat ćemo se na proces apliciranja EU projekta od samog začetka projektnog koncepta, razrade ideje i oblikovanja jasnog temelja za projekt.
 • Izvori financiranja dostupni kroz EU fondove, prepoznavanje mogućnosti i prilagodba poduzetničkih projekata specifičnostima natječaja.
 • Realnosti projektnog provedbenog ciklusa: projekcija stvarnih izazova, opasnosti i strategija za uspješnu realizaciju.

Najava predavača:

Ružica Bjelica, dipl.oec. voditeljica je sektora za regionalni razvoj i strateško upravljanje (JU ŽRA OBŽ) s 13 godina iskustva u pisanju i provođenju EU projekata. Kroz edukaciju dobit ćete praktične savjete kako pronaći potencijalni izvor financiranja EU sredstvima te kako projektnu ideju prilagoditi realnostima projektnog provedbenog ciklusa.

Kao voditelj projekata imala je priliku sudjelovati u kompletnim operativnim procesima od ishodovanja projektno tehničke dokumentacije, nadziranje i tehničku pomoć u koordinaciji s brojnim državnim institucijama te provedbu i postupak javne nabave.

Sudjelovala je u realizaciji višemilijunskih projekata, u ukupnoj vrijednosti preko 100 milijuna €. Neki od korisnika njezinih savjetodavnih usluga bili su Đakovačko-osječka nadbiskupija, pojedine gradske tvrtke grada Osijeka te ostali važni subjekti na području OBŽ-a, a i šire. Organizirala je brojne edukativne radionice za poljoprivrednike, poduzetnike, predstavnike udruga te druga javno pravna tijela. Kao voditeljica projekta „B Light“ sudjelovala je u evaluaciji i ocjenjivanju projekata poduzetnika sa područja Hrvatske i Mađarske. Kao financijski stručnjak sudjeluje u realizaciji projekta aglomeracije Lipik-Pakrac ukupne vrijednosti 28 milijuna €. kao i drugih važnih infrastrukturnih projekata na području RH.

Uspješno plovi poduzetničkim vodama, vlasnica je poslovnog subjekta za edukaciju i poslovno savjetovanje.

Kroz edukaciju dobit ćete praktične savjete kako pronaći potencijalni izvor financiranja EU sredstvima te kako projektnu ideju prilagoditi realnostima projektnog provedbenog ciklusa.

Jeste li spremni postati lider?

Sadržaj tema:

 • Cilj modula je motivirati ljude i naučiti upravljati ljudskim resursima. Odgovorit će na pitanje koje vještine i osobine posjeduje autentični lider, što nekoga zaista čini autentičnim voditeljem i zašto je vrijedno truda postati takvim? Dijelit će se važne informacije o stjecanju vještina koji naglašavaju iskrenost, dosljednost i kontinuiranost, integritet i autentičnost vođe, a posljedica toga će biti izgrađeno povjerenje, povećanje produktivnosti, otvorenija i transparentnija komunikacija, i na kraju pozitivno ozračje ispunjeno suradnjom i poštovanjem.

 • Ovo predavanje će nastojati dati korisne savjete kako postati kreativan autentičan lider koji može potaknuti svoje članove na inovativnost i nove ideje kroz istinsko izražavanje vlastitih vrijednosti i stavova. Autentičnim vodstvom povećava se učinkovitost cijelog tima te kvaliteta njihova rada, a uključuje različite aspekte, raznolike vještine, radnje i oblike ponašanja.

Najava predavača: 

Tabita Elizabeta Koprivnjak, mag. psych., psihologinja je s raznolikim iskustvom rada u obrazovnom sustavu i iskustvom nastupa u javnim radijskim i televizijskim nastupima. U višegodišnjem radu provela je brojne radionice i edukacije, savjetovanje pojedinaca i grupa u područjima upravljanja timovima, procjeni osobnosti, upravljanja emocijama, kontroliranjem reakcija u stresnim situacijama te upravljanja vremenom.

Održavala je brojne radionice na stručnim skupovima za djelatnike u obrazovnom sustavu i trenutno ulazi u poduzetničke vode kroz primarnu djelatnost koja se bavi psihološkim savjetovanjem i coachingom.

Kako do prvog milijuna… pregleda?

Sadržaj tema:

 • Definiranje koncepta “Novi val marketinga” i zašto je ključna prilagodba za uspjeh? 
 • Promjena percepcije i krivih uvjerenja: benefiti “Gen Z” mindseta 
 • Pregled i inovacije u marketingu: Instagram i TikTok – dominacija videosadržaja na društvenim mrežama
 • Osnovna terminologija marketinga novog doba
 • Analiza viralnih videa s milijunskim pregledima (od ideje do reakcije publike): važnost organski zanimljivog sadržaja i nova era sponzorstva
 • Analiza ciljane publike i važnost targetiranja
 • Osobni branding: pozicionirajte se na drugačiji način – nevidljive tajne uspješnih poslovnih ljudi na TikToku

Najava predavača:

Marin Rašić trenutno radi na poziciji Brand managera EDukOS privatne gimnazije s pravom javnosti u Osijeku. Social media manager i content creator je u tvrtki EDukOS Centar znanja. U manje od 6 mjeseci postigao je ukupne višemilijunske preglede na tada novootvorenom TikTok profilu EDukOS-a.

Kao proaktivan student uključen je u protokole i kreiranje digitalnog sadržaja u Uredu gradonačelnika Grada Osijeka.

Plasirao se među najbolje mlade inovatore Republike Hrvatske kao voditelj tima s kojim je osvojio treće mjesto u državi s inovacijskim projektom na natjecanju Digitalni inovacijski inkubator Powered by Hrvatski Telekom 2023.

Član je Upravnog odbora udruge EWoB – Poduzetnici bez granica gdje intenzivno radi na razvoju udruge, marketingu i osvještavanju o poduzetništvu.

Kreativno stvaralaštvo potvrđuje i osvojeno prvo mjesto za najbolju fotografiju u državi u na natječaju Hrvatska očima mladih 2022. od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te prvo mjesto za najbolju videonajavu pod nazivom „Kamera, ton, e-lektira!“

Neformalnim obrazovanjem kroz Erasmus+ projekte u Velikoj Britaniji i Portugalu usavršavao je mnoge vještine, a kontinuirano se razvija i na konferencijama vezanim uz poduzetništvo, marketing i financije poput Business Future in Croatia, LEAP Summit, Global Entrepreneurship Week…

Prijavite se na vrijeme!

Ukupna cijena za sva 4 predavanja EDukOS Business Mindest Academyja | Powered by Alpha servis iznosi 89,00€ (Fiksni tečaj konverzije 1 euro = 7,53450 kuna).
 
Miminalno je moguće upisati dva modula po izboru. Cijena dva modula iznosi 59,00€ (Fiksni tečaj konverzije 1 euro = 7,53450 kuna).
 
Plaćanje je moguće putem internet bankarstva ili gotovinom. Postoji mogućnost plaćanja na rate ako se upišu sva 4 modula, tj. kompletna EDukOS Business Mindset Academy.
 

BMA se održava u prostorijama EDukOS-a Centra znanja, kardinala Alojzija Stepinca 21, Osijek.

Broj osoba je ograničen!

 

Prijavite se putem prijavnog obrazca. 


Ostavite komentar